Min läshörna

Alla inlägg den 19 februari 2014

Av Aggie - 19 februari 2014 08:15

  Serie: Ingen

 

Titel: Resten får du ta reda på själv

Författare: Lauren Oliver

Utgivningsår: 2010 (2012 i Sverige)

Originaltitel: Before I fall

Antal sidor: 475

 

Handling: Boken handlar om Sam (Samantha) Kingston. Hon tillhör det populära innegänget och de flesta på skolan är rädda för henne.

Sam är ihop med sin drömkille, Rob, och har tre fantastiska vänner, Lindsay, Elody och Ally. Men på väg hem efter en fest så dör Sam i en bilolycka och när hon vaknar är det återigen den 12:e februari, alltså igår.

Hon tvingas genomleva sin dödsdag sju gånger för att förändra både sig själv och sin omgivning.


Sam: I en annan recension av den här boken (på bokbeate.bloggspot,se) tyckte inte recensenten om Sam. ”Jag avskydde henne rent ut sagt.” Jag håller med henne om att Sam kanske inte är den snällaste och trevligaste personen i världen, men till skillnad från recensenten så tycker jag att Sam blev mer verklig och framför allt mänskligare när hon inte är snäll mot alla. Hade hon istället varit någon ängel som ler mot alla och bara är ett vandrande föremål fullt av positiv energi hela tiden, så hade det inte blivit lika verkligt. Ingen är så positiv.


Vännerna: Recensenten skriver också att Sams relation till sina vänner är lite konstig och svår att förstå. ”Ibland förstod jag inte varför hon ens ville vara vänner med tjejerna och ibland var det helt solklart.” Jag håller med. Vänskapen var komplicerad, men vilken vänskap är inte det? Den var kanske lite för komplicerad ibland, men bitarna där det är ”solklart” väger upp det enligt mig.


Omdöme:

Recensenten tyckte om boken och det gjorde jag också. Boken gav intressanta tankeställare och var väldigt bra skriven. Dock har det blivit väldigt många stav- och grammatiska fel (typ missade citattecken när de pratade och sådant) En gång stod det ”När jag häll ölen över henne” istället för häller. Hur kan det bli sådana fel i en tryckt bok?

Dock var boken väldigt bra och spännande.


Jag rekomenderar boken för 12+

Det var ganska mycket prat om sex i den och det kanske inte riktigt passar de under 12. Dessutom handlar det ju om Sam som är typ 17 eller något och det kan vara svårt att sätta sig in i då det är stor skillnad på en 11åring och en 17åring. Jag ger den         


Hoppas ni tyckte recensionen var bra. Jag skrev den till svenskan och därför är den lite annorlunda än mina vanliga.

Krm Aggie!

Presentation


Hej! Jag heter Aggie och jag älskar böcker!!!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Läser just nu

 

Mannen från andra sidan av Norrtäje Tidning

 

 

Glashuset av Rachel Caine

Omröstning

Vad tycker ni om mina recentioner?
 Jättebra
 Bra
 OK
 Dåligt
 Jättedåligt
 Skit!!!!

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

BLOGGENS GÄSTBOK

Reading A Book Smiley
The Hunger Games 32x32 Logo

Ovido - Quiz & Flashcards